Hlavní obsah

Sklovská i Blanarovičová si pochutnají na kapustnici

Novinky, Korzo
PRAHA

Zpěvačky Sisa Sklovská a Yvetta Blanarovičová si o Vánocích pochutnají na kapustnici. Sisa ji zvládne připravit sama, u Blanarovičových pokrm uvaří Yvettina maminka.

Článek

Zpěvačka Sisa Sklovská o Vánocích nebude muset shánět vánoční stromek. Symbol největších křesťanských svátků má totiž doma celý rok.

"Se stromečkem nemám žádné starosti, protože ho mám ozdobený celý rok. Minulý rok jsem si doma o Vánocích ozdobila azalku. Strašně se mi to zalíbilo a tak jsem na ní vánoční ozdoby nechala doposud. Je to hezké, a navíc tak mám vlastně Vánoce celý rok," řekla Sklovská, která si o Vánocích užívá pohádky a vaření vánočních specialit.

"Vánoční svátky mám strašně ráda, už kvůli tomu, že můžu sedět doma a dívat se na pohádky. Jsem filmový maniak a na Vánoce si to vždy užiju. Štědrý večer budu v Praze se svým přítelem, potom začnu cestovat za příbuznými," prozradila zpěvačka.

Sisa se na vaření těší

Zatímco se mnoho hospodyněk děsí o Vánocích pohledu na sporák či troubu, u populární zpěvačky je to naopak. Tvrdí, že už se nemůže dočkat, až začne připravovat první sváteční speciality.

"Strašně se těším na vaření. To je moje velká láska. Miluji smaženého kapra s bramborovým salátem a uvařím klasickou slovenskou kapustnicu. Budeme mít ale i jiné ryby, připravím koložvarské zelí, plněné papriky, prostě toho bude hodně. Kočky dostanou syrového lososa a kapra, pod stromečkem budou mít svoje oblíbené keksy," uvedla milovnice psů a koček.

Dárky shání zpěvačka na poslední chvíli a tvrdí, že po obchodech poletuje v hektickém tempu. " Moje Vánoce jsou vždy poněkud zběsilé. Dárky budu jako obvykle nakupovat třiadvacátého večer a čtyřiadvacátého dopoledne. Jsou to vždy šoky, ale už jsem si zvykla. Navíc tímto způsobem nakoupím hodně věcí. Když mám klid, tak nikdy nevím, co vybrat," usmála se zpěvačka.

Blanarovičová oslaví svátky ve dřevěnici

Zpěvačka a herečka Yvetta Blanarovičová na Vánoce tradičně mizí i s rozvětvenou rodinou na krkonošské hřebeny. Štědrý večer slaví ve staleté chalupě svého prapradědečka.

.: Yvetta Blanarovičová oslaví svátky ve dřevěnici.

"S celou rodinou odjedeme do Krkonoš a budeme v naší dřevěnici. Snažili jsme se tady nic nerekonstruovat a nechali jsme ji tak, jak ji kdysi prapradědeček postavil. Máme tady staletou pec a po celé chalupě je obrovské množství jeleních a srnčích parohů. Z pece sice uniká kouř, ale nám to vyhovuje. Docela se nám líbí, když je všechno kolem začouzené," uvedla Blanarovičová.

Štědrovečerní tabule je v Yvettině rodině velmi bohatá a sestává z mnoha chodů. Servírují se speciality, z nichž mnohé jsou v českých zemích téměř neznámé.

"Slavnostní večeře je u nás doslova mezinárodní. Maminka tradičně připravuje kapustnici a řízky. Zároveň je na stole její závin, jemuž se slovensky říká motaniec. Potírá se česnekem a je to při štědrovečerní večeři první chod. Následují lokše, které se potírají husím sádlem a dávají se do nich husí jatýrka. Manželova maminka napeče české cukroví a usmaží tradičního kapra. Večeře má občas i deset chodů. Přiznám se, že to prostě nezvládám," usmála se Blanarovičová.

Reklama

Související témata:

Související články

Yvetta Blanarovičová se sraby nezpívá

Herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová patří k osobnostem, které se snaží opuštěným dětem alespoň částečně vynahradit chybějící vánoční pohodu u rodinného...

Kocour Sisy Sklovské děsí turisty

Zpěvačka Sisa Sklovská prý byla v minulém životě kočkou. Miluje je a dokonale si s nimi rozumí. Se svými chlupatými mazlíčky Miňou a Montym cestuje po celém...

Výběr článků

Načítám