Hlavní obsah

Gang zlodějů se vždy vykoupe ve vířivce okradeného

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oswaldtwistle

Britská policie vyšetřuje sérii krádeží, které spojuje poměrně nestandardní kuriozita. Pachatelé se vždy před samotnou krádeží vykoupou ve vířivce okrádané osoby. Zatím se odehrály čtyři takové krádeže a všechny jsou soustředěny okolo obce Oswaldtwistle v hrabství Lancashire.

Foto: Profimedia.cz

Lupiči mají zřejmě slabost pro zahradní vířivky.

Článek

V jednom z případů krádeží pachatelé dokonce nechali své mokré spodní prádlo u vířivky. Informoval o tom britský Daily Telegraph.

Ashley a Cherie Deakinovi přišli ve svém domě o předměty v celkové hodnotě více než 100 tisíc korun. Venkovní vířivku si pár koupil jako společný dárek ke 40. narozeninám. Manželé spali se svým synem nahoře v patře, zatímco zloději přeskočili plot a užili si teplou koupel. Poté se vloupali do domu a odcizili z něj velkou plazmovou televizi, herní konzoli, mobilní telefony, laptop a peněženku.

"Chce to pořádné nervy, aby se člověk odvážil dát si horkou koupel před vykradením domu. Byli jsme v šoku z toho, jak někdo dokáže být troufalý. Očekávali byste, že se zloději budou snažit dostat co nejrychleji do domu a zase rychle pryč. Ale tihle ne," uvedla Deakinová.

"Evidujeme, že došlo u několika vloupání k nestandardní aktivitě na zahradách vyloupených objektů. Ačkoliv to lidé mohou považovat za velmi vtipné, tak je to pro nás velmi vážná záležitost," uvedl mluvčí tamější policie Simon Holderness.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám