Hlavní obsah

Česká Miss má své finalistky, dcera Kamila Střihavky nepostoupila

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Česká Miss 2011 zná své finalistky. Čtrnáct dívek bude na jaře bojovat o titul nejkrásnější dívky Čech a Moravy. Do finále se probojovaly jen čtyři blondýnky. Brunetky tak budou ve velké přesile. Eva Střihavková, dcera zpěváka Kamila Střihavky skončila před branami finále.

Článek

„Je to vyrovnaný ročník a konkurence byla obrovská. Mezi dívkami není žádná jasná favoritka. Výběr byl velmi náročný,“ řekla ředitelka České Miss Michaela Maláčová po výběru finalistek.

Vůbec poprvé bude o titul Česká Miss soutěžit čtrnáct finalistek zastupujících jednotlivé kraje České republiky. Do semifinále postoupilo 40 dívek a jen 14 z nich mohlo ve středu slavit. Postupující dívky čeká v lednu soustředění v exotickém Mexiku, pak budou bojovat ve velkém finále.

Mezi 40 nejlepších se probojovala i dcera zpěváka Kamila Střihavky Eva, do finále se ale už nedostala.

V semifinále krásky čekala tradiční promenáda v plavkách, rozhovor s porotou a také volná disciplína. Jedna z postupujících předvedla spolu se svým týmovým kolegou bravurní cyklotrialovou exhibici.

Zajímavé scénky

Další krásky prokázaly svoji kreativitu, když jedna z nich zahrála scénku na téma konkurz a každé slovo v textu začínalo písmenem „K“, jiná recitovala Evžena Oněgina i v ruštině, zazněla hra na klavír, několik soutěžících zazpívalo a nechyběly ani různé druhy tance.

V porotě vedle Michaely Maláčové zasedli také Mr. Czech Republic a druhý z Mr. World Josef Karas, úřadující Česká Miss Jitka Válková, Česká Miss World Veronika Machová a další vítězky z minulých let.

„Jsem ze semifinále nadšena. Myslím si, že každá z postupujících je typově jiná a že je finálová čtrnáctka velmi pestrá. Z práce v porotě jsem byla zpočátku snad ještě více nervózní, než když jsem se loni při semifinále chystala na volné disciplíny,“ uvedla Jitka Válková.

Finalistkám začíná období příprav. Michaela Maláčová jim doporučila, aby se během zhruba tří měsíců zbývajících do finále intenzivně věnovaly sebezdokonalování. Obzvlášť na postavách musí některé z nich ještě pořádně zapracovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám