Hlavní obsah

Chlapec s obrovským zakřivením páteře má šanci na normální život

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Yan'an

Těžká autonehoda, která se stala před 11 lety, málem vzala tehdy osmiletému Šuaj-šuaji Ma život. Nakonec přežil, ale následky si ponese stále. Nejenže má vážné popáleniny na mnoha částech těla, ale ještě víc jej trápí věc jiná. Má silně zakřivenou páteř, což značně deformuje celé tělo. Jeho spolužáci si z něj navíc často utahují. Nyní ale pro Šuaj-šuaje vysvitla nová naděje, ujmou se ho nejlepší čínští lékaři.

Foto: Profimedia.cz

Šuaj-šuaj Ma s extrémně zakřivenou páteří.

Článek

Devatenáctiletý Ma je studentem ekonomické školy a finančnictví v Yan’anu v provincii Šen-si a z narážek spolužáků je deprimovaný a velice zoufalý. Mezi jeho přezdívky patří například „křivák“ či „měsíček“. Kvůli své zdravotní kondici se navíc nemůže zúčastňovat řady společných pohybových aktivit či výletů, a tak je od ostatních ještě více izolovaný.

Foto: Profimedia.cz

Lékař Cuo-ťing Luo s modelem páteře devatenáctiletého Šuaj-šuaj Ma.

Foto: Profimedia.cz

Šuaj-šuaj Ma se svým otcem.

Rodina mladého studenta již dlouhá léta žádá o léčbu a následné operace, které by mu mohly pomoci. Od náročných a nákladných procedur však lékaři dosud dávali spíše ruce pryč. Šuaj-šuaj byl nakonec přijat v nemocnici Xijing.

S pomocí charitativních příspěvků se student podrobí bezplatnému chirurgickému zákroku a starat se o něj budou tři věhlasní specialisté. Mladý muž má tak po dlouhé době zase důvod k úsměvu.

Foto: Profimedia.cz

Lékaři z nemocnice Xijing provádějí vyšetření a rozhodují, jakým zákrokem by mohli mladému muži nejvíce pomoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám