Hlavní obsah

Předškolní dítě kradlo v klenotnictví, matka mu dělala komplice

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oaxaca

Bezpečnostní kamery v malém mexickém klenotnictví načapaly dítě předškolního věku, jak velice obratně krade šperky z pultu a vitríny. Chlapec zřejmě spolupracoval se svou matkou, která v tu chvíli zabavila prodavačky konverzací, aby odlákala od malého lapky pozornost.

Článek

Událost se stala před několika týdny ve městě Oaxaca na jihu Mexika v obchodě specializujícím se na výrobky ze stříbra. Dítě nejdřív chvíli sedělo na židli hned vedle pultu se šperky a ve chvíli, kdy jeho matka mluvila na prodavačku, v něm začalo šátrat a na celý lup mělo dost času.

Chlapec, kterému mohlo být okolo čtyř let, se později dostal i do vitríny stojící v přední části prodejny, odkud také dokázat ukrást zboží poté, co si ji sám otevřel. Poté se matka s personálem rychle rozloučila, když řekla, že má venku špatně zaparkované auto.

Prodavačky chlapce vůbec nepodezíraly

Až o 20 minut později si prodavačky všimly, že v obchodě chybí zboží v přepočtu za zhruba 7 500 korun. Majitel obchodu již podal trestní oznámení.

„Asi po 20 minutách jsme si s kolegyní uvědomily, že ve vitríně, která byla otevřená, něco chybí. Rozhodně jsme ale neměli podezření na tu paní s chlapcem, i když on byl trochu rozpustilý a procházel se sem a tam, ale nemysleli jsme si, že to byl zrovna tento zákazník,“ řekla prodavačka Ana Lilia Hernandezová, která ten den měla službu.

Reklama

Výběr článků

Načítám