Hlavní obsah

Kočičí stařenka oslaví úctyhodné 24. narozeniny

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thurnby

Kočka Blackie má za sebou téměř čtvrtstoletí, v lednu oslaví 24. narozeniny a stále se těší pevnému zdraví. V kočičích letech by pak této dámě bylo 116. let. Dlouhosrstého domácího mazlíčka vlastní od roku 1987 Quentin Shaw z anglického Thurnby, který sdělil, že Blackie přežila dokonce i své potomky ze tří vrhů.

Foto: Profimedia.cz

Kočka Blackie v lednu oslaví 24. narozeniny

Článek

„Bylo mi 25 let, když jsem ji spolu s jejím bratrem dostal, ale zdá se mi to jako sto let zpátky. Měla černou skvrnu na hlavě a její bratr hnědou, tak jsme je pojmenovali Black a Tan. Nikdy nelovila, neviděla ve tmě, a když jsme ji kartáčovali, většinou se překotila, ale je velmi oddaná a pořád zdravá,“ sdělil její majitel.

Kočičí pamětnice bydlí v domě s Quentinem Shawem, jeho snoubenkou Kim a jejími dětmi Tomem a Scarlet, jimž je oběma jedenáct let. „Myslím, že zvířata, která jsou milována, se dožívají delšího věku,“ domnívá se devětačtyřicetiletá Kim.

Foto: Profimedia.cz

Kočka Blackie spolu se svými páníčky Scarlet a jejím bratrem Tomem.

Blackie je v současnosti nejstarší kočkou v Anglii, v Guinnessově knize je rekordů však registrovaný kocour Charlie ze Skotska, kterému je 29 let. Úplně nejdéle žijící kočkou na světě byla však Creme Puff z amerického Texasu, která se narodila roku 1967 a zemřela před pěti lety. Dožila se 38 let a tří dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám