Hlavní obsah

Žena našla chcíplou myš v pytlíku s mraženými hranolkami

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Balíček mražených hranolek s příznačným názvem Healthy Living (Žít zdravě) přinesl Britce Becky Cookové pořádný šok. Mezi kousky populární bramborové přílohy se však nacházelo něco podivného. Žena to měla nejdříve za spálený kus brambory, ale velmi rychle jí došlo, že realita je o poznání nechutnější.

Článek

S nehezkým nálezem v pytlíku se žena vyrovnala po svém. Když zjistila, co se mezi hranolkami nachází, začala ječet. Třicetiletá zákaznice se následně okamžitě obrátila na supermarket Co-op, ve kterém hranolky koupila. Tam se jí dostalo od ředitele prodejny omluvy a kompenzace 50 liber (asi 1450 korun) ve voucherech na další nákupy.

S kompenzací se ovšem žena nehodlá spokojit a plánuje si stěžovat na vyšších místech. Vyhlídky má více než dobré. Její případ přišel totiž jen nedlouho po obdobném nálezu v hrabství Oxfordshire. Tam Stephen Forse připravoval sendviče z toastového chleba pro své ratolesti, když si všiml tmavého objektu v rohu asi tří nebo čtyř plátků. Zjištění bylo o to nepříjemnější, že již několik plátků z tohoto chleba sám požil.

Forse si nejdříve myslel, že jde o nějakou chybu vzniklou špatným rozmícháním těsta. Tato představa však vzala za své v momentě, kdy si uvědomil, že má tmavý objekt na okrajích srst. Firma produkující chléb nakonec byla donucena zaplatit celkem 17 tisíc liber (zhruba 495 tisíc korun) v pokutách a kompenzacích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám