Hlavní obsah

Vdova po Petru Mukovi je bez peněz, hvězdy jí vyzpívaly 50 tisíc

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Eva Muková s dcerou Noemi jsou bez finančních prostředků. Dědické řízení po zpěvákovi Petru Mukovi zatím nebylo vyřešeno, a tak přátelé zpěváka zorganizovali benefiční koncert a Evě a její čtyřleté dceři Noemi pomohli před Vánoci 50 tisíci korunami.

Článek

Nejbližší kolegové a přátelé tragicky zesnulého zpěváka Petra Muka uspořádali benefiční koncert, jehož původní myšlenkou bylo pomoci všem třem dcerám Petra - nikoliv jen nejmladší Noemi.

Starší dcery Šárka a Michaela ovšem pomoc odmítly s tím, že jsou dospělé a soběstačné. Proto se producent Oldřich Lichtenberg po dohodě s Evou Mukovou rozhodl, že se výtěžek z koncertu, který činí 100 tisíc korun, rovným dílem rozdělí mezi Noemi a sbírkový projekt Pomozte dětem.

"Strašně si vážím pomoci kamarádů a přátel Petra.  Že jen nemluví, ale konají. Jsem jim za to vděčná," řekla Muková po koncertě v divadle Hybernia. Finančně na tom není nejlépe, protože stále není vyřešené dědické řízení. Do budoucna by se vdova po slavném zpěvákovi chtěla vrátit k profesi architektky.

Během koncertu se neubránila slzám. Stále je na tom velmi špatně psychicky a z nejhoršího jí pomáhají antidepresiva. Petr Muk zemřel před sedmi měsíci a Eva se s jeho odchodem stále těžce srovnává. "Nejlépe je mi doma v teplákách. Doma, kde jsme žili s Petrem. Ve společnosti se necítím stále dobře," řekla Novinkám Eva Muková.

Během večera zazněly písně, které Petr Muk zpíval jak se skupinami Shalom a Oceán, tak sólově. Zbytek písní patřil muzikálové tvorbě, na níž se zpěvák podílel. Kromě Mony Lisy to byly i muzikály Johanka z Arku, Kleopatra či Galileo. Z nově připravovaného muzikálu Kat Mydlář, ve kterém měl Petr Muk také vystupovat, zazpíval Daniel Hůlka píseň Právo mám.

Na pódiu se dále vystřídali Leona Machálková, Ilona Csáková, Kamil Střihavka, Petr Janda, Helena Vondráčková, Vilém Čok, Marian Vojtko, Kamila Nývltová, Janek Ledecký a další. Večerem provedli Bára Basiková a Petr Kolář.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám