Hlavní obsah

Tchajwanec hodil téměř 130 tisíc do skartovačky, banka mu je vrátila nové

Novinky, Dagmar Plecháčová
Tchaj-pej

Skartovačka je jistě užitečná věc, ale pokud si v ní necháte rozstříhat něco omylem, jen těžko už to jde poskládat do původního tvaru. Tchajwanci známému pouze pod jménem Lin se to podařilo. V práci skartoval bankovky v hodnotě 200 tisíc tchajwanských dolarů (126 tisíc korun). Expertka na skládačky se však papírových kousků ujala a za sedm dní je z velké části složila zpět.

Článek

Tchajwanské ministerstvo spravedlnosti nabízí lidem bezplatnou službu - opravu poškozených bankovek. Právě tam se rozhodl přinést obsah skartovačky i pan Lin.

Třicetiletá soudní znalkyně Chuej-fen Liou si záležitost vzala na starost a během týdne všech 200 kusů bankovek, každou v hodnotě jednoho tisíce tchajwanských dolarů, sestavila a slepila.

Místní ministerstvo spravedlnosti uvedlo, že každoročně je o pomoc s poničenými bankovkami požádá na 250 osob. Podle tchajwanských zákonů však musí být možné dát dohromady alespoň 75 procent z jejího původního vzhledu. Banka nakonec celou částku přijala a Linovi dala celou sumu ve zbrusu nových bankovkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám