Hlavní obsah

Znalec biblické šifry tvrdí, že ví, kde má al-Káida jadernou zbraň

Novinky, pst

Proč Bílý dům nenechá prezidenta přečíst tento list? - ptá se teatrálně autor úspěšně prodávané série knih Kód Bible Michael Drosnin, který tvrdí, že v biblických textech jsou zašifrovány předpovědi budoucích událostí. Nyní si koupil dokonce celostránkový inzerát v listu The New York Times, a na straně 27D zveřejnil svou otázku s fotkou bin Ládina a palcovým sdělením, že má jadernou zbraň.

Foto: Reuters

Vůdce teroristické organizace al-Káida Usáma bin Ládin

Článek

Drosnin tvrdí, že ví nejen o existenci bomby, ale i to, kde ji stoupenci al-Káidy skrývají. Samozřejmě nejde o prosté čtení biblických textů, ale o rozšifrování s pomocí matematiky.

Drosnin se tím dobře živí od 90. let, kdy se nejprve označoval za nevěřícího a skeptika, ale po konzultaci s odborníky a vědci objevil šifru a s její pomocí našel v roce 1994 zprávu o atentátu na izraelského premiéra Jicchaka Rabina, který byl pak skutečně zavražděn v roce 1995.

V roce 1997 již vydal svou knihu Kód Bible, na kterou navázal pokračováním v roce 2002. Drosnin mimo jiné tvrdí, že s pomocí speciálních počítačových programů lze v Bibli odhalit jména slavných vrahů - minulých a budoucích.

Odborná veřejnost se Drosninovi vysmívá a tvrdí, že z každého většího textu je možné vyčíst v podstatě cokoli. Například fyzik David E. Thomas pro server LiveScience „dešifroval“ Drosninovu poslední knihu a mezi 3 681 znaky našel výrazy jako „domýšlivý“, „blábol“ a „megalomanie“. Znamenají ta kódová slova něco?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám