Hlavní obsah

Řidič dostal pokutu za rychlost v Anglii a Novém Zélandu od stejného policisty

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn/Christchurch

Je to příběh, nad kterým by člověk v knize asi jen pokrčil obočí. V momentě, kdy dostal britský řidič pokutu za nepřiměřenou rychlost na Novém Zélandu, dostal pocit déjà vu. Strážník Andy Flitton, který mu pokutu udělil, stál již za pokutou, kterou obdržel v severní části Londýna na silniční komunikaci A5.

Foto: Profimedia.cz

Policista natrefil na stejného výtečníka i na druhé straně světa. Ilustrační foto

Článek

Strážník Andy Flitton emigroval z Anglie jen několik měsíců po udělení první pokuty. Odstěhoval se do novozélandského městečka Rangiora nedaleko Christchurch. Velmi podobný životní příběh měl však i řidič, kterého policista pokutoval.

Když policista nezbedného řidiče zastavil, uviděl v jeho papírech mimo jiné i řidičský průkaz platný pro Velkou Británii a JAR. Řidič se ho za moment dotázal, zda nepracoval v Londýně, což mu odkýval. Další otázka už bylo o mnoho konkrétnější, řidič se zeptal, zda náhodou nepracoval u silničního radaru na silnici A5 v severním Londýně. Policista jen nechápavě pokýval hlavou.

Zasmáli se, ale pokutu dostal stejně

"Myslel jsem, že jste to byl vy. Právě od vás mám svoji poslední pokutu za rychlost. Dal jste mi ji před dvěma roky," řekl řidič policistovi, kterému se okamžitě rozsvítilo v hlavě.

"Oba jsme se opravdu upřímně zasmáli. Ten řidič mi řekl, že je na Novém Zélandu teprve dva týdny a stále hledá místo, kde by v zemi začal svůj život. Kuriózní je, že dostal za život opravdu jen dvě pokuty a obě jsou ode mě. To jen ukazuje, jak je svět malý," uvedl Fitton.

První pokuta stála muže 60 liber (asi 1770 korun), na Novém Zélandu zaplatil o chlup méně - 120 novozélandských dolarů (zhruba 1710 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám