Hlavní obsah

Nejpodivnější poslední večeře trestanců, kteří šli na smrt

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právo výběru poslední večeře u vězňů odsouzených na smrt se přeneslo z dávné historie až do dnešních dnů. Zatímco dříve měli vězni často na výběr jen z několika jídel, dnešní možnosti jsou třeba v USA daleko širší. I tak však nebylo všem vězňům vyhověno. Někdy to navíc ani dost dobře nešlo. Informoval o tom britský Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Pokud vězeňští kuchaři doufali, že si pětice zmíněných vězňů dá jednoduchý zeleninový salát, mýlili se.

Článek

Thomas J Grasso: Spaghettios a slávky

Grasso byl popraven roku 1995 za to, že použil řetěz se žárovkami na vánoční stromek k uškrcení 85leté ženy.

Jeho bizarní přání na poslední večeři spočívalo ve dvou tuctech slávek připravovaných v páře, dvou tuctech obyčejných škeblí, dvojitém cheeseburgeru z Burger Kingu a šesti kusech vepřových žebírek s příchutí barbecue. K tomu si ještě naporoučel dva mléčné zmrzlinové nápoje, plechovku Spaghettios s masovými kuličkami, půlku dýňového koláče a jahody se šlehačkou.

Ke Grassově smůle byla jeho objednávka tak komplikovaná, že kuchyňský personál zaměnil jeho oblíbené Spaghettios (americký konzervovaný výrobek, který obsahuje špagety ve tvaru písmene O v různých omáčkách, výhodou má být zejména jednodušší jedení) za běžné špagety. Poslední Grassova slova byla: "Nedostal jsem své Spaghettios, ale jen špagety. Chci, aby se to tisk dozvěděl."

Robert Buell: jedna černá oliva

Buell byl odsouzen k trestu smrti za vraždu a sexuální zneužití 11leté Kristy Harrisonové v roce 1982. Až do vykonání trestu trval na tom, že je nevinný, navzdory tomu, že byl odsouzen ke 121 letům odnětí svobody za další sexuální útoky a znásilnění.

Buell si ke své poslední večeři objednal jednu vypeckovanou černou olivu.

Gerald Lee Mitchell: pytlík bonbónů

Mitchell byl usvědčen z vraždy muže, který mu nechtěl vydat náhrdelník, který po něm požadoval. Na krku měl také oloupení a zastřelení dvou mužů v rámci drogového obchodu. Popraven byl v roce 2001.

Mitchellova poslední večeře zřejmě nebyla kaloricky vydatná, hýřila však barvami. Nechal si totiž naservírovat pytlík svých oblíbených ovocných bonbónů.

James Edward Smith: hrouda bláta

James Smith byl popraven v červnu 1990 za vraždu a přepadení v texaském Houstonu.

Jako své poslední jídlo si Smith objednal bláto, údajně proto, aby mohl vykonat důležitý voodoo rituál. Jeho přání však nebylo splněno, protože bláto nebylo na seznamu jídel schválených vězeňským systémem. Spokojil se tedy s jogurtem.

Odell Barnes Jr: světový mír

Asi nejsložitější přání v historii měl pro pro kuchaře tamější věznice Odell Barnes mladší, který přepadl, zmlátil a ubodal ženu v jejím domě roku 1989.

Naneštěstí pro Barnese a celý zbytek světa, vedení věznice jeho přání poslední večeře, tedy naservírování spravedlnosti, rovnoprávnosti a světového míru, zamítlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám