Hlavní obsah

Člen Mako!Mako umí říhat do rytmu

Novinky, David Zápal
Praha

Finalisté Česko Slovensko má talent z alternativní hudební skupiny Mako!Mako v sobotu uchvátili obecenstvo Original mejdanu serveru Lidé.cz. Kapela, kterou tvoří zpěvačka, beatboxer, basista a kytarista, slavila téměř stejný úspěch jako jeden z nejslavnějších beatboxerů světa, Angličan Beardyman.

Článek

Beatbox je technika vytváření zvuků hudebních nástrojů (převážně bicích) pouze za pomocí úst. A Ondřej Havlík z Mako!Mako patří k největším českým hvězdám tohoto žánru.

„Před vystoupením nesmím jíst čokoládu a pít bublinkové nápoje. I když je pít vlastně můžu, jen je pak potřeba umět říhat do rytmu,“ prozradil Novinkám po úspěšném vystoupení v klubu SaSaZu se smíchem Havlík.

Členové kapely svorně tvrdí, že je popularita získaná v televizní soutěži nezaskočila. „Máme jen víc příznivců a víc koncertů. Jinak si ale jdeme stále svou vlastní cestou,“ říkají.

Platonicky se zamiloval po internetu

V reakci na pořadatele akce, sociální síť Lidé.cz, kytarista Peter Strenáčik zavzpomínal na své zkušenosti s láskou po internetu. „Seznámil jsem se tam s jednou dívkou a asi půl roku si s ní dopisoval. Platonicky jsem se do ní zamiloval. Napsal jsem jí dokonce báseň,“ smál se Strenáčik.

Největší zájem ale přilákal dvojnásobný britský šampion v beatboxu Beardyman. Při jeho téměř hodinovém vystoupení se podnik zaplnil do posledního místa a diváci hlasitě projevovali své nadšení.

Málem nedorazil včas

„Odpoledne to přitom vypadalo, že nestihne do Prahy dorazit včas. Zůstal totiž trčet na letišti v Londýně. Nakonec s několikahodinovým zpožděním naštěstí přiletěl, takže jsme si všichni oddechli,“ potvrdila Novinkám za portál Seznam.cz Veronika Rozumková.

Mezi VIP hosty nechyběla například Patricie Solaříková alias Tereza Jordánová ze seriálu Ulice nebo lékařka Kateřina Cajthamlová, která pomáhá tlouštíkům hubnout v pořadu Jste to, co jíte. „Přišla jsem si zatrsat s kamarádem svého partnera,“ svěřila se nám, než vplula na parket.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám