Hlavní obsah

Největší pár identických diamantů na světě půjde do dražby

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Největší pár identických diamantů briliantového řezu půjde prostřednictvím aukční síně Sotheby's počátkem příštího roku do dražby. Diamanty byly poprvé představeny v New Yorku ve čtvrtek 2. prosince a očekává se, že by se jejich cena mohla v dražbě vyšplhat až na 20 miliónů dolarů (380 miliónů korun).

Článek

Diamanty zvané též Jin a Jang mají téměř shodnou váhu, jeden váží 35,61 karátu a druhý 35,77. Oba drahé kameny jsou vyrobeny ze surových diamantů, přičemž každý původně vážil přes 100 karátů.

"Vyrobení dvou natolik podobných diamantů v této velikosti a kvalitě je unikátní. Každý má 35 karátů, oba jsou hodnoceny barvou D (jsou tedy bezbarvé) a jsou bez nejmenšího kazu uvnitř i na povrchu. Samozřejmě je shodný i řez, symetrie a vyleštění jsou úžasné," uvedl Lior Levin zastupující známého výrobce diamantů Steinmetz.

Oba diamanty byly ručně broušeny v jižní Africe. Jejich opracování zabralo specialistovi více než rok. Drahé kameny byly už vystaveny v Pekingu a New Yorku, nyní ještě objedou několik dalších míst, aby si je mohli potenciální kupci dobře prohlédnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám