Hlavní obsah

Žena po pádu z kola strávila osm hodin nabodnutá na větvi stromu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Yeovil

Osmačtyřicetiletá Cathy Foneová z anglického města Yeovil v Somersetu si před dvěma týdny prožila krušných osm hodin poté, co spadla z kola do téměř sedm metrů hlubokého příkopu. Během pádu se zachytila o strom, na jehož větev se nabodla a zůstala na něm viset osm hodin, než ji našel záchranný tým.

Foto: Profimedia.cz

Angličanka spadla z kola tak nešikovně, že se nabodla na větev a nemohla dolů. Našli ji až po osmi hodinách. Ilustrační foto

Článek

Angličanka měla celý den smolný. Ven se vydala, aby našla ztracený mobilní telefon. Na stromě zůstala viset od tří hodin odpoledne a záchranáři ji našli až hodinu před půlnocí. Do akce byl zapojen i vrtulník, dále na 20 policistů a osm členů pátracího týmu.

Foneová pracuje jako zdravotní sestra v nemocnici v Yeovilu. Po záchraně jí kolegové museli odstraňovat větev ze stehna. V nemocnici byla tři dny. V kombinaci ze šoku a možného krvácení do hlavy si z předešlých hodin pamatovala jen velmi málo.

Nakonec už ani necítila bolest

„Původně jsem se šla před prací jen projet na kole, jelikož bylo krásně slunečno. Když jsem dorazila domů, zjistila jsem, že mi po cestě vypadl telefon, tak jsem jela zpátky,“ řekla Foneová. Telefon nakonec našla, ale cesta domů se jí málem stala osudnou.

„Pamatuji si jen matně, jak jsem skončila na větvi v příkopu. Vzpomínám si, jak jsem se několikrát snažila dostat dolů, ale bylo to příliš kluzké a mokré. Také si vybavuji, že jsem se pokoušela použít mobilní telefon, ale už jsem byla v takovém stavu, že to nešlo, dokonce jsem už ani bolest necítila,“ dodala Angličanka.

Reklama

Výběr článků

Načítám