Hlavní obsah

Rakev Kennedyho vraha je na prodej

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Monica

Do prodeje se dostává mnoho bizarních předmětů, nyní mimo jiné i rakev Leea Harveyho Oswalda. Ten se nechvalně proslavil vraždou amerického prezidenta Johna F. Kennedyho. Do aukce se dostane už letos 16. prosince.

Článek

Aukční dům z Los Angeles v úterý informoval o tom, že dá do dražby obyčejnou dřevěnou rakev, ve které bylo téměř 20 let uloženo tělo vraha amerického prezidenta Kennedyho, Leea Harveyho Oswalda.

Vyvolávací cena je tisíc dolarů (zhruba 19 000 korun), ale očekává se, že se vyšplhá daleko výše. O předmět totiž pravděpodobně projeví zájem muzea i soukromí sběratelé.

Foto: Profimedia.cz

Lee Harvey Oswald

"Je opravdu velký zájem o Kennedyho a vše, co má co do činění s jeho zavražděním," uvedla manažerka aukční síně sídlící v Santa Monice.

Rakev s vrahovým tělem byla vykopána v roce 1981 po soudní při mezi jeho bratrem Robertem a vdovou Marinou. Ta si vyžádala exhumaci na základě konspirační teorie, že v rakvi nebyl pohřben její muž, ale ruský agent, který mu byl jen podobný. To se však nepotvrdilo a jeho mrtvola skončila v nové rakvi a byla znovu uložena do země. Původní rakev jde nyní do dražby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám