Hlavní obsah

Číňanka se vzdala práce a prodala dům, aby se postarala o 1500 psů

Novinky, Dagmar Plecháčová
Nanking

Vzdala se kariéry a prodala svůj dům, auto i šperky, aby se mohla starat o toulavé psy. Číňanka Wen-ťin Cha má obdivuhodnou povahu a její láska ke zvířatům ji přivedla až k současným více než 1500 psům a 200 kočkám, o které se obětavě stará ve svých neoficiálních záchranných centrech poblíž Nankingu, která za tímto účelem na své náklady založila.

Článek

Žena si najala na výpomoc deset zaměstnanců pro psí centrum a další dva na provoz kočičího, který stojí nedaleko a kde se Wen-ťin Cha spolu s nimi stará o 200 opuštěných a toulavých koček.

„Ze začátku jsem se tomu věnovala jen ve volném čase, ale jak se nashromáždilo víc a víc opuštěných domácích mazlíčků, musela jsem pro ně začít pracovat na plný úvazek,“ řekla Cha. Její projekty byly však ohroženy, jelikož místní úřady takovou práci neuznávají a pozemky, na kterých neoficiální „útulky“ stojí, chtěly využít ke stavebním účelům.

Daleko od lidí, aby nikomu nevadil štěkot

„Musela jsem najít nové místo, které by bylo opuštěné a dál od lidí, jelikož 1500 psů, to není zrovna ticho a klid. Pozemek navíc musel být levný k pronájmu, protože většina našich příjmů pochází z darů,“ sdělila starostlivá Číňanka.

S financemi je to občas velice komplikované, proto se v centrech někdy pořádají takzvané dobrovolnické dny, kdy lidé mohou přinášet potravu a krmit psy sami. Cha však nakonec nové místo pro svá dvě centra sehnala, a to v oblasti Pukou ve vesničce Chou-Jü.

Žena přitom doufá, že jí více dobrovolníků pomůže nejen finančně, aby mohla zřídit další útulek, ale že se také v sobotu najde dost lidí, kteří budou ochotni pomoci s přemístěním stovek zvířat do Chou-Jü.

Reklama

Výběr článků

Načítám