Hlavní obsah

USA ovládlo nákupní šílenství, lidé po sobě i šlapali

– Bufallo
Novinky, Dagmar Plecháčová

Přímo davové šílenství dokáže ve Spojených státech každoročně vyvolat tak zvaný Černý pátek (Black Friday), den následující po oslavách Díkůvzdání. K nastartování vánočních nákupů se v tento den prodává zboží se značnými slevami, což mezi lidmi způsobuje přímo běsnění za výhodnými nákupy. V mnoha obchodech se zákazníci u vchodu mačkají, a když jsou vpuštěni dovnitř, málem se ušlapají, jen aby byli u regálů se zbožím co nejdřív.

Článek

Přesně takové chování zaznamenala kamera v jednom z newyorských obchodů na severu města Buffalo. Jako vpuštění divoké zvěře ráno vypadalo otevření dveří obchodu Target. Lidé padali na zem, zakopávali o sebe a přeskakovali se, jen aby už byli uvnitř.

Na pomoc povaleným lidem musel přijít až personál. Jak je z videozáznamu patrné, jeden ze zákazníků se poté, co se vymanil z tlačenice vytvořené mezi dveřmi, v bolestech přidržoval pultu a druhý v pozadí se jen stěží zvedal ze země.

Myslel na nejhorší

Jeden ze zákazníků Keith Krantz, který trpí zdravotními problémy mezi něž patří i kýla, uvedl: „Byl jsem přitlačen ke dveřím a povalen na zem. Lidé po mě šlapali do doby, než mě zaměstnanci obchodu vytáhli ven. V tu chvíli jsem si říkal, že tady takhle na zemi nechci zemřít.“

Krantz byl převezen do nemocnice, kde mu byl proveden rentgen a podány prášky proti bolesti. Ze záznamu není jasné, zda se některá z osob během incidentu zranila, obchod Target to odmítl komentovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám