Hlavní obsah

Absolonová a Michal David: Drsná válka pokračuje, v sobotu se poprvé setkají

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Zpěvačka Monika Absolonová a Michal David, kteří spolu už týden vedou drsnou válku, se poprvé setkají. Ve středu zrušil David zpěvačce schůzku po sms a nyní se setkají tváří v tvář ve Státní opeře na Českém Slavíkovi.

Článek

Michal David a Monika Absolonová se oba objevili v nominaci v anketě Český slavík. Oba proto v sobotu večer budou hvězdami slavnostního večera ve Státní opeře, kde se rozhodne o těch nejúspěšnějších.

Monika dorazí až ke konci přenosu. Tančí ve StarDance a ihned po skončení přímého přenosu přejíždí do Státní opery. "V první šestce jsem na Slavíkovi nebyla pět let. Jsem nadšená a věřím, že přejezd z Barrandova zvládnu stejně jako před měsícem, kdy jsem přejížděla do hotelu Ambassador moderovat Atleta roku," řekla Novinkám Absolonová.

Michal David se se zpěvačkou po konfliktu kvůli její muzikálové desce, která se mu nelíbila a kvůli které chce letitou kamarádku vyhodit ze všech svých muzikálů, setká v sobotu večer poprvé. Ve středu zrušil esemeskou jejich plánovanou schůzku, nyní se setkání zřejmě nevyhne.

V letošním ročníku ankety hlasovalo více jak 30 tisíc lidí. A po dlouhých letech došlo k velkým změnám. V nominaci na zpěváka roku vypadli Dan Bárta, Jarek Nohavica a Richard Krajčo, které nahradili Michal David, Vojta Dyk a Martin Chodúr. Překvapení nastalo i u zpěvaček. V nominaci již nejsou Iveta Bartošová a Helena Vondráčková. Ty nahradily Anna K. a Monika Absolonová.

V kategorii Objev roku se utkají kamarádi z Česko-Slovenské SuperStar Markéta Konvičková a Jan Bendig.

"Je to prestižní soutěž a já jsem moc ráda, že jsem nominovaná na Objev roku. Nešťastné ale je, že je v této kategorii nominovaný i Honza, přála bych mu to také," říká Konvičková.

Markéta s Honzou spolu navíc nazpívali pohádkový duet z filmu Nesmrtelná teta, který v originále zpívá Lucie Bílá a Kamil Střihavka a představili ho na slavnostním zakončení letošního dětského filmového festivalu ve Zlíně.

Oba mladí zpěváci se letos činili. Šestnáctiletá Markéta vydala svoji debutovou desku Na šňůře perel, natočila čtyři videoklipy, poslední v tureckém Side k písničce otextované Petrem Bende Láska se nedá dělit třemi a ve středu 1. prosince uzavře v pražském Hard Rock Cafe své první turné Křížem krážem Tour.

Stejně starý Jan Bendig sice na svém debutovém CD stále pracuje, ale na nedostatek kšeftů si po účasti v SuperStar rozhodně nemůže stěžovat. Kromě toho natočil například s oblíbenou zpěvačkou Ewou Farnou soundtrack a videoklip k filmu Stejný cíl mám dál z původního filmu Camp Rock 2: Velký koncert a známá slovenská zpěvačka Jana Kirschner mu složila song Buď navždy mou.

Stejně jako v loňském ročníku pořadatelé a režisér večera Michael Čech vyhlásili stopku používání playbacku. Všechny kapely a interpreti budou ve Státní opeře vystupovat naživo buď s vlastním doprovodem, nebo s profesionální kapelou.O hudební vložky se letos postarají Petr Kolář, Ewa Farna, Martin Chodúr, Anna K, Marek Ztracený, Xindl X, Olympic nebo Chinaski. Zpestřením by měla být písnička Jany Kirschner a Tomáše Kluse.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám