Hlavní obsah

Muže cestující dámským vagónem Indky zfackovaly a vyhodily

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupinku mužů, která v indickém městě Gurgaon nedaleko Dillí cestovala vagónem metra určeným výhradně pro ženy, vytáhly policistky potupně na perón a potrestaly. Ještě předtím však pánové dostali od přítomných cestujících takříkajíc slabšího pohlaví pořádně naloženo. O incidentu v pátek informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V indickém metru "lynčovali" muže, kteří nastoupili do kupé pro ženyVideo: Reuters

 
Článek

V každé soupravě metra je v Indii jeden vagón, v němž mohou cestovat pouze ženy. Každý muž, který udělá tu chybu, že do něj nastoupí, velmi rychle pochopí, jak ošklivě se zmýlil, protože zástupkyně něžného pohlaví mu nic nedarují, nahlásí ho policii a posléze jej s její pomocí vyhodí ven. Spousta mužů však blízkosti desítek žen podle Reuters stejně neodolá.

Zřízení speciálních vagónů je reakcí na časté stížnosti žen, které bývají ve smíšené městské hromadné dopravě muži napadány a sexuálně obtěžovány. Kvůli podobným případům byl dokonce v Dillí i Gurgaonu sestaven tým ochránců zákona sestávající výhradně z žen. Náplň jejich práce spočívá zejména v dohlížení na to, aby v dámských vagónech cestovaly jen ženy.

Foto: Profimedia.cz

V Indii mají v metru vagóny jen pro ženy. Fotografie pochází z dopravy v Dillí.

„Za posledních pár dní jsme dostali mnoho stížností na to, že ženskými vagóny cestují muži. Obtěžují je a dámy vystavují problémům. Máme také stížnosti na sexuální obtěžování. Proto jsme zřídili tým policistek, které muže z přepravy v těchto vagónech vyhazují,“ uvedl Bhartí Aora, zástupce komisaře dopravní policie v Guargonu.

Jedna z žen, která metrem cestuje denně a jízda mužů ve vagónech vyhrazených jen pro dámy ji už rozčilovala, prohlásila: „Vagón je určen pouze ženám, ale muži v něm stejně jezdí. Je hrozně plný a my se nemůžeme neustále prát, oni však neposlouchají. Rvou se se zaměstnanci metra, hádají se s nimi.“

Chlapci do 12 let mohou v doprovodu žen vyhrazenými vagóny bez potíží cestovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám