Hlavní obsah

Muž nevěřil bankám, o celoživotní úspory nakonec přišel šlápnutím na plyn

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Essex

Důchodce z britského Essexu přišel o své celoživotní úspory opravdu kuriózním způsobem. Jelikož nedůvěřoval bankám, své poctivě našetřené peníze chtěl mít stále u sebe. Nakonec je však osmašedesátiletý muž, který si nepřál být jmenován, nechal na střeše svého automobilu, sešlápl plyn a odjel. S úsporami se již nesetkal.

Foto: Profimedia.cz

Zřejmě ze střechy automobilu ztratil důchodce své celoživotní úspory. Ilustrační foto

Článek

Nešťastník si po dobu čtyřiceti let střádal každý rok v přepočtu zhruba 58 tisíc korun, dohromady tak přišel o více než 2,3 miliónu korun. Ztratil je cestou mezi jeho domovem a prací. Když si svou chybu uvědomil, začal peníze zoufale hledat spolu se svým vnukem poblíž bydliště ve Westcliff-on-Sea.

„Když jsem v práci, moje auto ode mě nikdy není dál než na vzdálenost tří metrů, takže na něj stále můžu dávat pozor. To ráno jsem z domu odjížděl okolo 6:20 hodin, netušil jsem, že jsem to mohl ztratit. Přijel jsem domů a hledal peníze v ložnici v domnění, že jsem si je tam zapomněl,“ sdělil důchodce.

Na případného nálezce čeká odměna

„Potom jsem si uvědomil, že jsem je musel nechat na střeše svého automobilu, pokud ne, tak jsem o ně přišel cestou k autu, každopádně jsou pryč,“ dodal smutný Brit.

Policie v Essexu vyzvala veřejnost, aby si u sebe tak velkou hotovost nenechávala a raději peníze svěřila bankám. Důchodce, který se zřejmě se svými našetřenými penězi již neshledá, však stále doufá a vzkázal: „Jsem zničený. Není sice velká šance na získání peněz zpátky, ale kdyby mi je někdo našel a přinesl, dám mu odměnu.“

Reklama

Výběr článků

Načítám