Hlavní obsah

Auta i autobusy klouzaly v Seattlu po náledí jako nešikovní kominíci po střeše

– Seattle
Novinky, Dagmar Plecháčová

Spojené státy americké o víkendu zasáhla silná sněhová bouře, přičemž jedním z nejhůře zasažených měst je Seattle na severozápadě USA. Jeden z obyvatel města žijící v jeho oblíbené části Capitol Hill natočil z okna, jak bylo v tu chvíli riskantní jezdit automobilem. Na silnici pokryté náledím jich bouralo hned několik včetně jednoho autobusu.

Článek

Kvůli silnému sněžení příliš nepomáhá ani posyp silnic, na nichž se tak neustále tvoří náledí. Zimní pneumatiky proti němu nemají šanci, zvlášť pokud je ulice mírně do kopce.

Nejmenovaný kameraman stačil v původně šestiminutovém videu zaznamenat devět řidičů, kteří nad svým vozidlem ztratili kontrolu a také jeden městský autobus plný lidí, který jel krokem, ale přesto jej nešlo uřídit. Autobus se na silnici otočil a vrazil do sloupu. Na pomoc museli přijet i hasiči.

Město vydalo varování a doporučení nevycházet z domovů, pokud to není nezbytně nutné. Ačkoli v zasažených oblastech dochází k značným hmotným škodám, řidiči jezdí opatrně, a proto nedochází k častým zraněním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám