Hlavní obsah

Žena netušila, že je těhotná. Porodila doma ve sprše

Novinky, Dagmar Plecháčová
Liverpool

Zdá se to neuvěřitelné, ale občas se stane, že nastávající matka netuší, že je těhotná. Takovou zkušenost má i dětská zdravotní sestra a matka pětileté dcery Evie Jodie Kennaová z předměstí anglického Liverpoolu. Těhotenství si nepřipustila dokonce ani ve chvíli, kdy měla předporodní bolesti. Domnívala se, že jde pouze o křeče v břiše, a proto si šla dát sprchu a čekala úlevu. K jejímu úžasu se však dočkala narození holčičky.

Článek

Pětadvacetileté Kennaové bylo nevolno celý den, a proto byla puštěna z práce dřív domů, aby si odpočinula. Ještě téhož dne však nečekaně porodila zdravou dcerku, kterou pojmenovala Elizabeth, uvedl deník Daily Mail.

Šokovaná novopečená maminka okamžitě volala svému partnerovi Alanu Whiteheadovi, aby mu jen těžko uvěřitelnou zprávu sdělila. Ačkoli lékaři nevědí, v kolikátém týdnu Jodie přesně porodila, její dítě bylo zdravé a s 3,25 kilogramu mělo i průměrnou hmotnost, proto je možné, že se malá Elizabeth narodila správně přibližně v devátém měsíci těhotenství.

Malá Evie je ze sestřičky nadšená

Jodie ihned po porodu zavolala i svou matku Elaine, která za ní rychle přišla: „Měla jsem opravdu strach, když jsem se dostala dovnitř a dítě bylo modré. Snažily jsme se ho zahřát a řekla jsem Jodie, ať se připraví na příjezd sanitky,“ vyprávěla Elaine o hektickém příchodu malé Elizabeth na svět.

„Jsme za ni tak rádi. Vede se jí opravdu dobře a Evie je nadšená, že má malou sestřičku, ale když se to stalo, bylo to děsivé. Neměla jsem vůbec tušení, že jsem těhotná. Zní to šíleně, ale porodní asistentky říkaly, že se to může stát. Alan byl v šoku, když přišel domů a našel mě s miminkem v náručí, ale dnes už z ní má opravdovou radost,“ dodala Kennaová.

Reklama

Výběr článků

Načítám