Hlavní obsah

Důchodkyně zůstala tři týdny uvězněná v koupelně svého bytu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evry

Devětašedesátiletá žena se nedopatřením uvěznila v koupelně svého bytu u Paříže a byla osvobozena až po třech týdnech. Celou dobu byla bez jídla a pila jen vodu, sdělila místní policie.

Foto: Profimedia.cz

Důchodkyně zůstala tři týdny uvězněná v koupelně. Ilustrační foto

Článek

Žena se začátkem listopadu v obci Epinay-sous-Sénart, 20 kilometrů jižně od francouzské metropole, zavřela v koupelně a zámek se zevnitř zablokoval. Klepala na vodovodní trubky, aby přivolala sousedy. Ti si ale prý mysleli, že někteří nájemníci dělají nějaké úpravy v bytě. Až po čase si uvědomili, že sousedku dlouho neviděli, a přivolali policii.

Samota lidí je sociálním zlem, které se dnes týká milionů lidí a poškozuje hodnoty mezilidské solidarity, řekl francouzský premiér François Fillon. Tato otázka bude podle něj velkým národním tématem v příštím roce. Prezident Nicolas Sarkozy minulý týden oznámil záměr udělat z péče o staré lidi jednu z priorit závěru svého mandátu v roce 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám