Hlavní obsah

Italský školní autobus pokrývá nemravná reklama

– Belluno
Novinky, Dagmar Plecháčová

K zuřivosti dovedla řadu rodičů informace, že po severoitalském městě Belluno sváží jejich děti do škol autobus, jehož zadní stranu karoserie „zdobí“ reklama na místní obchod s erotickými pomůckami nazvaná Erotic Dreams (Erotické sny). Majitel autobusu nabídku propagovat obchod přijal, aniž by rodiče či úřady požádal o svolení.

Článek

Prodejna zboží pro dospělé nabízí většinu produktů, které jsou pro školáky nevhodné. Mimo jiné například erotické spodní prádlo či DVD s pornografickou tematikou, informoval britský deník Metro.

Názory na reklamu se však liší i u jednotlivých rodičů, jedné z maminek dokonce propagace obchodu na školním autobusu ani nevadila. „Naše děti jsou dost staré na to, aby si tento inzerát mohly přečíst, vrátit se domů a zeptat se, co to znamená,“ dodala benevolentní Italka.

Většina z rodičů však zastává zcela opačný názor a podobné reklamy si nepřeje. „Nikoho z našich synů a dcer do toho autobusu nebudeme pouštět, dokud tam ta reklama bude,“ zněla rázná odpověď další z maminek.

Mluvčí dopravní společnosti Dolomitibus provozující i tento „neslušný“ autobus, se k události odmítl vyjádřit.

Reklama

Výběr článků

Načítám