Hlavní obsah

V USA servírují kávu smrti, nesmějí ji lidé starší 40 let

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Má na vás káva magické účinky? Dokáže vás udržet vzhůru už jedno espresso? Zvažte sami, co by s vámi udělalo speciální espresso servírované v newyorském Brooklynu. Tamější kavárna The Pulp & The Bean totiž začala servírovat kávu s názvem Dieci (italsky Deset). Tušíte správně, nápoj o objemu 570 mililitrů obsahuje deset šálku espressa naráz.

Článek

Kavárna The Pulp & The Bean začala v úterý prodávat extrémně silnou kávu Dieci. Vlastník obchodu, 37letý Tony Fisher, je po prvních dnech z prodejů tohoto ďábelského nápoje nadšen. Nikdo podle něj neměl doposud odvahu něco takového připravit a naservírovat.

"Tato káva je pro lidi, kteří si chtějí projít absolutním limitem, kam může káva a espresso konkrétně zajít. Nápoj bych však rozhodně neprodal nikomu staršímu 40 let. Jednoduše jim říkám, že mám pro ně rozumnější alternativy," uvedl Fisher.

S nápadem přišel majitel kavárny ve chvíli, kdy si říkal, že ho jen dvojité espresso neuspokojuje.

"Někdy jsem vypil dvojité espresso a říkal jsem si, že potřebuji další. A pak se další dvojité přeměnilo v další dvojité. V ten moment jsem si řekl, že by bylo dobré udělat si ho celý velký hrneček. Od toho už byl jen kousek k novému nápoji naší kavárny," dodal Fisher s tím, že zákazníky vždy varuje, že takové množství kofeinu může výrazně zrychlit srdeční tep a zvýšit krevní tlak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám