Hlavní obsah

V Číně postavili budovy jen deset centimetrů od sebe, lidé si zírají do talíře

Novinky, Dagmar Plecháčová
Haikou

Krásný výhled zřejmě nebyl prioritou pro obyvatele dvou panelových domů v Číně, které jsou od sebe vzdáleny pouhých deset centimetrů. Lidé z protějších domů se například mohou políbit, aniž by se vykláněli z okna. Avšak i v přelidněné Číně se úředníci rozhodli, že co je moc, je příliš a nařídili demolici dokonce na obě budovy.

Článek

Společnost, která měla výstavbu na starost, sdělila, že neměla jinou možnost, než vybudovat domy tak blízko sebe, jelikož v obci Kao-pcho v čínské provincii Chaj-nan je nedostatek stavebních parcel.

Místní obyvatelé částečně souhlasili, prý to byl jediný volný kousek půdy vhodný pro bydlení a aby se uspokojily požadavky lidí zapsaných na čekací listině, bylo by potřeba postavit dva bloky domů. Poptávka zde prý vysoce převyšuje nabídku.

Místním úřadům se však takové podmínky nelíbí a navíc uvedly, že jedna šesti a druhá sedmipatrová budova byly postaveny nelegálně. Podle nich musí být stavby srovnány se zemí, nejdříve však budou muset být vystěhovány desítky obyvatel. Přesné datum demolice zatím nebylo stanoveno.

Reklama

Výběr článků

Načítám