Hlavní obsah

Ledeckému shořelo na benzínce auto, bude se soudit

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Zpěvákovi Janku Ledeckému (48) na konci října shořelo na benzínové pumpě mezi Mnichovem a Innsbruckem auto. Policie nyní prošetřuje, co stojí za záhadným vzplanutím vozu.

Článek

Ledecký jel s dcerou Ester a její trenérkou na soustředění na ledovec. Na benzínové pumpě v Německu z ničeho nic začalo ve voze hořet. "Začalo se kouřit,“ popisuje Ledecký, který rychle zareagoval a s dalšími lidmi rychle odtáhli auto od stojanu.

"Začalo hořet celé. Zasahovala hasičská auta, záchranka i policie," prozradil Novinkám Ledecký.

Soud s výrobcem nabíječek

Policie začala okamžitě řešit příčinu požáru. "Máme velké podezření, že to je od dobíječky na mobilní telefon. Stále ale čekáme na výsledky znaleckého posudku. Pokud to tak je, čeká mě poměrně vleklá soudní pře s dovozcem zařízení. Rozhodně to jen tak nenechám," řekl Ledecký.

"Dobíječku jsem kupoval také v Německu. Pokud se opravdu zjistí, že příčinou požáru byla dobíječka, budu usilovat, aby se stáhla z trhu a budu se snažit o velkou osvětu," vysvětlil zpěvák.

Znalci Jankovi vysvětlili, že je prý velké štěstí, že oheň vzplál na pumpě a byla možnost auto včas odtlačit. "Jasně že to není dobré místo, ale bylo mi vysvětleno, že na dálnici by to bylo mnohem horší. Člověk tam jede rychlostí 120 km/h v levém pruhu a oheň se tam šíří strašně rychle kvůli větru. Není jednoduché se pak dostat včas do odstavného pruhu," upřesnil Ledecký v galerii Le Court, kde představoval své vánoční koncertní turné.

"Velmi se na to těším. Budu mít speciálního hosta, kapelu mého syna Jonáše," dodal Janek k turné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám