Hlavní obsah

Na výstavě jsou k vidění holubi s metrovým rozpětím křídel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lysá nad Labem

Bezmála 5000 kusů drůbeže, holubů a králíků uvidí o víkendu milovníci drobného zvířectva na tradiční zemědělské výstavě s názvem Chovatel na výstavišti v Lysé nad Labem. K vidění budou například holubi s rozpětím křídel až 100 centimetrů.

Článek

"Velké pozornosti se budou určitě těšit bojová plemena drůbeže a holubi římani s rozpětím křídel až 110 centimetrů nebo minikrálíčci vhodní pro chov v bytě," uvedl manažer výstavy Matěj Kosmák.

Celostátní výstava drobného zvířectva se uskuteční od 12. do 14. listopadu. Expozice budou ve třech výstavních halách. Prezentovat se budou mimo jiné i chovatelé činčil, nutrií a morčat.

Organizátoři předpokládají, že na výstaviště od pátku do neděle zavítá až 10 000 lidí, převážně odborníků a chovatelů. "Na své si ale přijdou i laici včetně dětí, protože nikde jinde se do tak blízkého kontaktu se zvířaty ve většině nedostanou," řekl Kosmák.

Výstava je spojena s prodejem chovných zvířat a poradenstvím pro začínající chovatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám