Hlavní obsah

V Anglii nastražili kamery na majitele, kteří neuklízí exkrementy po svých psech

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milton Keynes

Soukromá detektivní kancelář vyšetřovatele Marka Halsteada rozmístila špionážní kamery po celém anglickém městě Milton Keynes, aby mohla sledovat pejskaře, kteří neuklízí výkaly po svých čtyřnohých mazlíčcích. Halstead je přesvědčen, že psí exkrementy mohou způsobit nemalé zdravotní potíže především dětem, a proto takové majitele chce předvést před soud, kde jim hrozí pokuta až tisíc liber (téměř 29 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

V anglickém městě Milton Keynes jsou nainstalované skryté kamery na pejskaře, kteří po svých domácích mazlíčcích neuklízí. Ilustrační foto

Článek

Pětatřicetiletý otec dvou dětí Mark použil infračervené kamery pro noční vidění odolávající všem vlivům počasí a ukryl je většinou v dírách ve stromech. Ačkoli jeho detektivní kancelář většinou stopuje spíš ty, kteří jsou podezřelí z nevěry, Halsteadovi už se podařilo přistihnout i jednu ženu, která po svém psovi „zapomněla“ uklidit přímo před školou.

Služby jsou městu nyní poskytovány zdarma, ale Halstead doufá, že se nápad uchytí i v celostátním měřítku. „Psí exkrementy jsou špinavé a nebezpečné pro děti a my to nebudeme tolerovat,“ sdělil rezolutně Halstead. Místní úřady ho v neobvyklé činnosti podporují.

Reklama

Výběr článků

Načítám