Hlavní obsah

Česká supice má z německého supa-homosexuála udělat "muže"

Berlín

Netradiční úkol má supí slečna, která tento týden putovala z ostravské zoo do německého Münsteru. Tamní ošetřovatelé do ní podle čtvrtečního vydání deníku Bild vkládají naděje, že přeorientuje supa Detlefa, který dosud jevil zájem jen o opeřence svého pohlaví. Se supem Guidem, který se nyní na oplátku stěhoval na sever Moravy, dokonce vytvořil stálý pár.

Foto: Profimedia.cz

U zvířat není homosexualita ničím výjimečným, teď se česká supice pokusí "přeorientovat" i německého supího samce Guida. Ilustrační foto

Článek

Oba samci začali v münsterské zoo od března sdílet společné hnízdo, což neuniklo pozornosti správy zahrady ani návštěvníků.

"Seděli vždy těsně vedle sebe a chránili své hnízdo před ostatními supy," popsal jejich chování ošetřovatel Dirk Wewers. Vysvětluje si ho tím, že k sobě neměli vhodnou samičku, a tak si mezi obyvateli voliéry našli spřízněnou duši stejného pohlaví. Wewers nyní doufá, že zatím bezejmenná supice z Česka Detlefa přeorientuje a vzbudí v něm zájem o samice.

"Šance jsou dobré, protože samčího partnera hledal jen z nutnosti," tvrdí ošetřovatel. Ostravská samička si v Münsteru ale bude moct vybírat ze tří nápadníků.

Guido se bude muset učit námluvám po česku

"Byli bychom spokojení s jakýmkoli vztahem. Přírůstky přicházejí až po dvou letech a nešťastník Guido se teď musí učit cukrovat česky," dodal Wewers.

Ve světě zvířat není podle biologů homosexualita nijak vzácná. Podle Kanaďana Bruce Bagemihla, který se této problematice věnuje, bylo homosexuální chování zjištěno u více než 450 živočišných druhů, a to častěji u zvířat žijících ve volné přírodě než u těch, která jsou držena v zajetí.

Vědci se však zatím neshodují v názoru, co je k němu vede. Podobně známý homosexuální párek jako v Münsteru měla před časem i newyorská zoo v podobě tučňáků Roye a Sila.

Reklama

Výběr článků

Načítám