Hlavní obsah

Sever Anglie hlásí desítky spatření UFO, lidé marně žádají vládu o vysvětlení

Novinky, Jakub Kynčl
Scarborough

Sever Anglie zažívá obrovský boom pozorování UFO. Oblast okolo Scarborough je podle tamějších obyvatel v poslední době doslova semeništěm neidentifikovatelných létajících objektů. Informoval o tom britský deník Sun. Místní už prý i žádali o vysvětlení britskou vládu, odpovědi se jim však prý zatím nedostalo.

Foto: Profimedia.cz

Hlášení UFO se na severu Anglie stále více množí. Ilustrační foto

Článek

Z posledních tří týdnů máme záběry ufo z Rotherhamu, South Yorkshire, North Yorkshire, Harrogate, a to vše jen během uplynulých tří týdnů. Zdá se, že se sever Anglie teď opravdu nenudí. Poslední hlášení je z Osgodby nedaleko Scarborough, také v hrabství North Yorkshire. Pochází z nedělního večera," uvedl ufolog Nick Pope.

Zejména poslední hlášení ze Scarborough způsobilo velký povyk. Na obloze se objevily dva létající objekty, které si hned několik lidí filmovalo na kamery a mobilní telefony. Každý měl přitom jiný tvar. Lidé nejdříve prý přemýšleli zda nejde o mraky, ale objekty se pohybovaly jinou rychlostí. V loňském roce přitom lidé na obloze nad Scarborough pozorovali formaci asi 50 UFO.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

"Posílali jsme již několik dopisů na britskou vládu, ale nedostali jsme odpověď. Okolní vojenské základny nám jen dokola opakují, že nic výjimečného v oblasti nepozorují," uvedl Martin Smith, který v oblasti bydlí.

Reklama

Výběr článků

Načítám