Hlavní obsah

Číňana v práci prošpikovalo 13 kovových tyčí

Novinky, Dagmar Plecháčová
Si-an

Neuvěřitelné štěstí v neštěstí měl čtyřiadvacetiletý stavební dělník Tchao Wang z čínského města Si-an. Při výbuchu v továrně ho doslova prošpikovalo 13 kovových tyčí. Po převozu do nemocnice podstoupil čtyřhodinovou operaci, ze které se nyní úspěšně zotavuje.

Článek

Číňan Tchao Wang minulý týden přežil neuvěřitelný úraz. Během exploze v továrně na betonové díly, kde je zaměstnaný, se mu do pravého stehna zabodlo 13 kovových tyčí, některé z nich mu doslova projely až bokem na druhé straně.

Tchao z města Si-an na západě Číny vyráběl železobetonové díly pro stavební průmysl, když v budově vybuchla forma na jejich odlévání. Během exploze se mu do nohy zabodly kovové tyče, z nichž několik bylo natolik dlouhých, že je pracovníci přivolané záchranky museli zkrátit pomocí brusky, aby se pacient vůbec vešel do sanitky.

Lékařům poté trvalo čtyři hodiny, než všechny cizí předměty dotyčnému z těla vyndali. Sám Tchao už se přitom nemůže dočkat, až půjde opět do práce. „Trochu to píchalo, ale já byl v tu chvíli v takovém šoku, že jsem toho moc necítil. Určitě se brzy úplně uzdravím, protože už se nemůžu dočkat, až se vrátím do práce a budeme se tomu s kolegy smát,“ dodal Číňan.

Reklama

Výběr článků

Načítám