Hlavní obsah

Bratři s upířím syndromem nemohou na slunce a mají zahnuté špičáky

– Sudbury
Novinky, Jakub Kynčl

Třináctiletý Simon Cullen a jeho 11letý bratr George z Velké Británie trpí vzácnou genetickou chorobou, která je druhem ektodermální dysplazie. Ta má na svědomí nejrůznější abnormality ve vývoji struktury kůže, vlasů, nehtů, zubů a potních žláz. Oba chlapce tak čeká život plný obrovského množství omezení.

Foto: Profimedia.cz

Britští bratři vypadají, jakoby vypadli z hororového snímku.

Článek

Bratři z britského Sudbury v hrabství Suffolk to nemají mezi svými vrstevníky ani trochu lehké. Ačkoliv mladé dívky žijí upírskou Twilight ságou, chlapci, kteří vypadají jako hrdinové z tohoto filmu, středem jejich zájmu nejsou. Jejich choroba způsobuje nestandardní vzhled, který u mnoha lidí evokuje dojem, že vypadají jako upíři.

Bledé tváře, propadlé oči a zahnuté špičáky, to jsou hlavní poznávací znamení bratrů, kteří se nesmějí vystavit přímému slunečnímu záření, protože by se během několika málo chvil velmi silně spálili.

Ba co víc, nesmějí dělat ani žádné sporty, protože by u nich přehřátí organismu mohlo způsobit kóma a vážně je tak ohrozit na životě.

Foto: Profimedia.cz

Britští chlapci mají vzácné postižení.

V minulosti si oba bratři prošli silným šikanováním ze strany ostatních dětí, v posledních letech se však situace prý o mnoho zlepšila. Ačkoliv jde jen o fiktivní filmovou sérii, snímky Twilight ságy jejich popularitu zvýšily a pomohly jim v tom, že je ostatní spolužáci začali lépe přijímat.

Že se s touto chorobou však dá žít, dokazuje známý herec Michael Berryman. Ten se narodil celkem s 26 defekty. Nemá vlasy, nehty ani potní žlázy. Přesto se však stal hrdinou mnoha hororových snímků, mimo jiné filmu Kruté oči hor (Hills Have Eyes).

Foto: Profimedia.cz

Michael Berryman

Reklama

Výběr článků

Načítám