Hlavní obsah

Muž roku odletěl na světovou soutěž, musel dokazovat, že nemá pohlavní choroby

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muži roku České i Slovenské republiky budou několik týdnů bojovat o světový titul mužské krásy. Jan Hájek v úterý odletěl na soutěž Manhunt na Tchaj-wan, slovenský vítěz Adam Barabáš a český vicemuž roku Jan Pochobradský v pondělí odletěli na soutěž Mister International do indonéské Jakarty. A museli dokazovat, že nemají virus HIV ani jiné pohlavní choroby.

Článek

Čtyři vítězové soutěže Muž roku budou ve stejné době bojovat o prestižní titul mužské krásy. Jan Hájek odlétá na soutěž Manhunt na Tchaj-wan společně s loňským slovenským Mužem roku Peterem Menkym v úterý odpoledne.

Na konkurenční soutěž Mister International odletěli v pondělí  letošní druhý nejúspěšnější Muž roku Jan Pochobradský společně se slovenským vítězem Adamem Barabášem.

Oba odlety byly ve velkém ohrožení. Hájek měl odletět už koncem listopadu, ale na Tchaj-wanu řádil tajfun. Ještě horší situace byla v Indonésii, kde výbuch sopky Merapi zabil více jak sto lidí.

Odletu předcházela mnohá bezpečnostní opatření. Pochobradský s Barabášem museli na lékařské vyšetření, které mělo vyloučit, že mají jakoukoli pohlavní chorobu. "Na soutěži Mister International  požadují do finalistů test na virus HIV, syfilis a kapavku," řekl Novinkám pořadatel soutěže Muž roku David Novotný. "Kluci prošli v pohodě," dodal.

Adam Barabáš před odletem dostal alergickou reakci na očkování a musel být převezen do nemocnice. Do poslední chvíle nebylo jasné, zda odletí. "Měl jsem vyrážku, teplotu a nemohl jsem dýchat, dávali mi injekce a dostal jsem léky na žlutou zimnici," prozradil Barabáš.

Oba muži patří v Jakartě mezi favority. Místní tisk je zařadil do finálové patnáctky. "Honzu Pochobradského dokonce zařadili do první trojky, Barabáše na jedenáctou příčku," prozradil Novotný.

"Na velvyslanectví jsem si všechno pečlivě zjišťoval a trošku mě vyděsilo, když mi řekli, že tam je velmi nebezpečné štípnutí komára. Kromě velkých otoků a následků je i desetiprocentní riziko smrti," prozradil Novotný. "Snad budou kluci v pohodě," dodal.

Na soutěži Manhunt, která je neprestižnější mužskou soutěží světa, zatím žádné odhady úspěšnosti finalistů neexistují. Muž roku Jan Hájek už si ale konkurenty na internetu prohlédl. "Myslím, že to bude hodně hustý. Konkurence je opravdu veliká," řekl Novinkám.

Na soutěž se pečlivě připravoval. Několikrát týdně chodil do posilovny, pečlivě vybíral i šatník. Sebou musí mít i tradiční národní kroj. "Vypůjčil jsem si ho u nás na Moravě v muzeu," prozradil.

Se šatníkem mu pomáhal známý stylista Dušan Chrástek. "Prošli jsme spolu celou Prahu, povinně sebou mám mít smoking, extravagantní plavky a dva celkové outfity, které předvedu na módní přehlídce. Budu prezentovat značku Diesel, " prozrazuje Hájek, který odlétá na Tchaj-wan v úterý odpoledne.

"Kufr má 32 kilogramů, vše se kupodivu vešlo, tak doufám, že jsem nic nezapomněl. Místní dětem vezu krtečky," dodává.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám