Hlavní obsah

Rekordně dlouhé německé jméno je Bernd Ottovordemgentschenfelde

Novinky, Jakub Kynčl
Leipzig

Dobrý den pane Ottovordemgentschenfelde, je věta, kterou by ze sebe naprostá většina Čechů nedokázala vyloudit ani na desátý pokus. Pětačtyřicetiletý Němec má totiž se 24 znaky ve druhém jméně zřejmě nejdelší příjmení v celém Německu a bude zařazen do tamější knihy rekordů. Potvrdila to Judith Schwankeová z univerzity v Lipsku.

Foto: Profimedia.cz

Muž má velké potíže i při vydávání dokladů a platebních karet. Ilustrační foto

Článek

Pětačtyřicetiletý dlaždič z Porýní Bernd Ottovordemgentschenfelde vstoupí do německé knihy rekordů. Jak říká, bude to pro něj aspoň malé zadostiučinění. Problémy, které mu v životě přineslo, však jistě plně kompenzovat nedokáže.

Jakékoliv ofociální listiny prý nejsou uzpůsobeny pro lidi s tak dlouhým jménem, a stejně tak i banky muži neumožňují dát si na svou platební kartu celé jméno. Své příjmení si však zkrátit stejně nehodlá. Jeho manželka Sylvia (45) a dcera Nadine (14) už si ho zkrátit nechaly, nyní nesou obě příjmení Gentschenfelde (česky Gentschenfeldeová).

"Můj otec mi prý chtěl dát hned dvě křestní jména, ale moje matka ho od toho naštěstí odradila," uvedla s úsměvem 14letá dcera.

I v naší zemi najdeme mnoho dlouhých příjmení. Nejdelším je pravděpodobně příjmení Červenokostelecký, které disponuje 17 znaky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám