Hlavní obsah

Vztahy nejčastěji končí před Vánoci, odhalil Facebook

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Vánoce jsou pro většinu lidí svátky klidu strávené v kruhu rodinném, ale jsou také obdobím, kdy nejčastěji končí již skřípající vztahy. Podle analýzy dat ze sociální sítě Facebook doktora Davida McCandlesse se bouřlivá soužití dvou lidí rozpadají nejvíce v době před Vánoci, následují Velikonoce a svatý Valentýn.

Foto: Profimedia.cz

Podle analýzy vyplývající se statusů na Facebooku se vztahy nejčastěji rozpadají v období Vánoc.

Článek

Londýnský autor několika vědeckých knih a řady publikací David McCandless získal data od deseti tisíc uživatelů Facebooku. V grafu pak zobrazil změnu statusu ze zadaný na rozchod a zjistil, jak se frekvence změn těchto statusů mění během roku.

Podle analýzy se lidé nejvíce rozcházejí kolem Vánoc a Velikonoc, kdy mají pravidelně delší prázdniny či dovolenou. Dalším důvodem může být i nutnost nákupu vánočního dárku. Aby se této činnosti dalo předejít, je snadnější se v neklapajícím vztahu rozejít právě před Štedrým dnem.

Rozchody na svatého Valentýna

Podle dní v týdnu pak končí vztahy nejčastěji v pondělí. Ale to podle McCandlesse souvisí s tím, že si lidé v pondělí pouze nejčastěji aktualizují profil po „špatném“ víkendu.

K rozchodům často dochází také kolem svatého Valentýna. A zatímco velmi často se dvojice odloučí před Vánoci, přímo na Štědrý den a Boží hod je rozchodů jen minimum.

Reklama

Výběr článků

Načítám