Hlavní obsah

Kanadští důchodci vyhráli v loterii 197 miliónů, darovali je charitě

Novinky, Dagmar Plecháčová
Lower Truro

"Co jste nikdy neměli, nikdy nebudete postrádat," je heslo, kterým se řídí kanadští manželé Allen a Violet Largeovi z Ontaria. V loterii vyhráli v přepočtu téměř 200 miliónů korun a bez rozmýšlení vše darovali na charitu.

Foto: Profimedia.cz

Loterijní společnost vyplatila kanadským manželům téměř 200 miliónů korun, vše rozdali. Ilustrační foto

Článek

Dvojice vyhrála úctyhodnou sumu letos v červenci a prý je z ní spíš bolela hlava, než aby si ji užívali, proto se rozhodli dát celé jmění tam, kde je to opravdu zapotřebí, informoval deník Daily Mail.

Osmasedmdesátiletá Violet a její o tři roky mladší muž Allen jsou manželé 36 let a v důchodu jsou od roku 1983. Téhož roku se přestěhovali za klidnějším životem z Ontaria do města Lower Truro v kanadské provincii Nové Skotsko.

Výhru si rozdělily nemocnice, kostely i hřbitovy

„Vedlo se nám docela dobře, nebyli jsme milionáři, ale nic nám nechybělo. Ty peníze, které jsme vyhráli, nebyly podstatné, máme jeden druhého,“ řekl Allen Large, jehož žena v tu dobu prodělávala léčbu rakoviny. Zřejmě i proto vnímal peníze jako druhořadou záležitost.

Nemocnice ve městech Lower Truro a Halifax získaly značnou část z výhry, mezi další obdarované patřilo několik rodinných příslušníků, řada charitativních organizací, místní hasičská stanice, kostely, hřbitovy a nezisková organizace Červený kříž. Manželé tak rozdali výhru v přepočtu 197 miliónů korun do posledního haléře a své štědrosti prý ani zpětně rozhodně nelitují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám