Hlavní obsah

Batole vypadlo ve Francii z šestého patra, kolemjdoucí je chytil do náruče

Paříž

Francouzští lékaři i místní média považují za zázrak šťastnou souhru náhod, která následovala poté, co osmnáctiměsíční holčička vypadla z okna v šestém patře domu v Paříži. Dívenka vyvázla bez zranění, život jí zřejmě zachránila markýza u kavárny, od níž se odrazila. Pak se kutálela dolů. To už si holčičky ale všiml kolemjdoucí lékař, který ji zachytil.

Foto: Profimedia.cz

Markýza nad kavárnou v Paříži zřejmě uchránila rok a půl starou holčičku od smrtelného pádu. Ilustrační foto

Článek

Televize BBC uvedla, že se incident stal na rohu pařížských ulic Cours de Vincennes a Rue des Pyrenees. Lékař Philippe Benseniot, který dítě chytil, na místě nezaznamenal žádná zranění. Holčička, jejíž totožnost policie nesdělila, byla i přesto pro jistotu převezena do nemocnice, kde ji důkladně vyšetřili.

Muž bydlící v protějším domě uvedl, že viděl, jak si dítě hraje u otevřeného okna s druhou dívkou o několik let starší.

Lékař, jenž padající batole zachytil, šel v tu chvíli po ulici se svou manželkou a synem, který ho upozornil, že padá dítě.

Další svědek uvedl pro list Le Figaro, že se muž postavil před markýzu a poté dívenku chytil do náručí. Ta zpočátku trochu plakala, ale po chvíli se uklidnila. „Byl jsem ve správný čas na správném místě. Jsem za tu malou moc šťastný,“ uvedl skromně Benseniot.

Reklama

Výběr článků

Načítám