Hlavní obsah

Nejstrašlivější minutu v dějinách vysílání televizních zpráv předvedli v USA

Novinky, Jakub Kynčl

Televizní moderátoři by mohli vyprávět o tom, kolik nepříjemných přehmatů se jim před kamerami povedlo. A když se divoké věci dějí v přímém přenosu, je to ještě horší. To, co se v polovině září povedlo týmu dopoledních zpráv na kanálu Channel 10 v San Diegu, je však v tomto ohledu asi rekord. Mezinárodní "věhlas" si však jejich výstup vydobyl až nyní, kdy jeden z diváků vložil záznam vysílání na internet.

Článek

Když se nedaří, tak se nedaří. A nedařilo se hned od začátku, kdy režie špatně začlenila do přenosu kameru, která nebyla zapnutá, a tak divák několik vteřin sledoval jen tmu. Když se konečně rozjasnilo, dostala se do záběru nesprávná moderátorka, která se teprve chystala na svůj vstup o počasí. Tím však série přešlapů neskončila, naopak.

"Vítejte, ja jsem Steve Fiorina a tohle je...," chtěl situaci zachránit moderátor, avšak to se nepovedlo. Moderátorka totiž pokračovala: "... středa 12. září." Teprve poté si uvědomila, že měla asi spíše říci své jméno a rychle to napravovala.

Po chvíli moderátorka pokračovala čtením první zprávy o ilegální imigrantce, která žádá na přechodu San Ysidro o změnu imigračního zákona, ale po chvíli jí zřejmě zmizel text ze čtecího zařízení. Moderátor vedle nic netušil, a tak čekal, co se bude dít dál. Moderátorka tak oznámila, že bude obraz přepojen na reportérku Jackie Winovou, která ví k případu více.

Titulek u reportérky však ukázal, že by mělo jít o Adrienne Mooreovou a nikoliv Jackie Winovou, kterou slibovala reportérka. K dovršení katastrofy reportérka dlouhé vteřiny netušila, že už je v záběru, a tak jen mlčela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám