Hlavní obsah

Miss World se stala Millsová z USA, Češka Machová se neumístila

San-ja
Aktualizováno

Miss World 2010 se v sobotu v čínském letovisku San-ja stala osmnáctiletá Američanka Alexandria Millsová. První vicemiss byla vyhlášena Emma Wareusová z Botswany, titul druhé vicemiss získala Adriana Vasiniová z Venezuely. Česká zástupkyně Veronika Machová se mezi pětadvacet finalistek neprosadila.

Foto: Profimedia.cz

Alexandria Millsová krátce po korunovaci Miss World 2010.

Článek

O korunku Miss World se letos ucházelo přes sto dívek. Adeptky o titul Miss World se podle DPA už popáté za posledních osm let sešly v prázdninovém ráji v San-ja na tropickém ostrově Chaj-nan. Soutěž tradičně patří k nejsledovanějším televizním přenosům na světě. Letos se očekávalo, že si ji nenechá ujít asi miliarda televizních diváků.

"Už je to celé za mnou a jsem velmi ráda, že jsem tu byla. Je to pro mne opravdu obrovská zkušenost a po některých soutěžících se mi bude stýskat. Docela mě mrzí, že se neumístily ty nejkrásnější dívky, třeba Miss Norsko nebo Bahamy. Vítězná Miss USA není úplně můj typ," uvedla krátce po finále Veronika Machová.

Foto: Profimedia.cz

Miss USA Alexandria Millsová bezprostředně po korunovaci.

Foto: Profimedia.cz

Miss Botswana se umístila na druhé pozici.

Foto: Profimedia.cz

Miss Venezuela se umístila na třetí pozici.

Velkým překvapením byl v samotném finále neúspěch norské soutěžící, která se sice dostala mezi sedm nejkrásnějších dívek, avšak sázkové kanceláře ji jasně favorizovaly na vítězství. Další z favoritek, Miss Irsko, se dostala do TOP 5. Zástupkyně hostitelské Číny, Tchang Siaová, se probojovala mezi nejkrásnějších pět soutěžících.

Foto: Profimedia.cz

Miss World 2009 z Gibraltaru Kaiane Aldorinová korunuje novopečenou Miss World 2010 z USA.

Machová, která je posluchačkou Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy, získala titul jedné z nejkrásnějších dívek v Česku díky březnové soutěži, která se konala zároveň s volbou České Miss 2010. Jedinou Češkou, která dosud získala titul Miss World je Taťána Kuchařová, která vyhrála v roce 2006 ve Varšavě.

První ročník Miss World se konal v roce 1951. Konkuruje jí ve světě Miss Universe, kterou ovládá miliardář Donald Trump.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám