Hlavní obsah

V Anglii se prodávají dorty v podobě useknutého prstu či oční bulvy

Novinky, Dagmar Plecháčová
Londýn

K příležitosti oslav Halloweenu se mohli vyřádit i šikovní londýnští cukráři. Ve čtvrtek se totiž v anglické metropoli představily ty nejstrašidelnější a alespoň na pohled zřejmě i nejodpornější dorty a zákusky na světě. Mezi neextrémnější produkty patřily „krvavé“ marcipánové oční bulvy, usekané prsty či dort v podobě rozjetého jezevce.

Článek

Kolekci bizarních zákusků má na svědomí kolektiv nazvaný Mad Artists Tea Party. S nápadem přitom přišla Emma Thomasová, kreativní ředitelka jedné z londýnských PR agentur, která zadala kreativním cukrářům zakázku k vytvoření 18 různých typů zákusků, která budou bořit jakákoli tabu.

„Dospělí chtějí dortíky, které jsou trochu sprosté, trochu podivné a malinko pohoršující. Proto jsme chtěli veřejnosti představit něco, co je originální a úplně odlišné od toho, co znali dosud,“ sdělila Thomasová.

"Když se vám zákusky nelíbí, snězte je!"

Netradiční cukrovinky mají být však pouze součástí Halloweenu, který se v Severní Americe a v několika zemích Evropy bude slavit již 31. října. „Uvedli jsme to v rámci Halloweenu, kdy se mohou posouvat hranice v nějaké společensky akceptovatelné rovině a jestli se to někomu nebude líbit, může to sníst. Nemusí to vyhazovat, prostě to jednoduše sní, protože všechny chutnají úžasně,“ dodala přesvědčeně Thomasová.

Většina zákusků ve tvaru i velikosti průměrného muffinu stojí od 70 do 170 korun, větší a náročnější dorty jsou dražší. Například ten, který znázorňuje mrtvou prostitutku od umělkyně Holly Andrewsové se prodává v přepočtu za více než 16 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám