Hlavní obsah

Oddávající na Maledivách urážel v nářečí nicnetušící cizince při obřadu

– Maledivy/Indický oceán
Novinky, Karolina Zarzycká

Luxusním rezortem na Maledivách, ostrově v Indickém oceánu, otřásá nyní skandál ohledně svatebního obřadu. Cizincům - svatebčanům při něm bylo nevybíravě spíláno do bezvěrců mužem, jenž obřad vedl. Ve své slavnostní řeči, jež trvala čtvrt hodiny, oddávající svatebčany hrubě urážel, neváhal se pustit i do jejich ještě nenarozených potomků.

Článek

Svatebčané si nadávky nechali líbit a při obřadu se šťastně usmívali, protože oddávajícímu nerozuměli. Hovořil totiž místním nářečím dhivehi.

Podle informací maledivské agentury Minivan News je na videu vidět oddávající Hussein Didi. Po zahájení obřadu v angličtině se skupina postaví a oddávající začíná zpívat nářečím. Oddávající svatebčanům říká věty ve smyslu „smilstvo bylo prováděno v souladu se článkem šest 1,11 trestního zákoníku“.

Dále smilstvo přisuzuje homosexuálům a mužům především. Jeho další slova v hrubosti ještě více gradují: „Jste svině a děti, jež vzejdou z tohoto manželství, budou bastardi sviní. Toto manželství je neplatné, protože jeden z vás je nevěřící."

Okolo nešťastného páru, jenž během tradičního obřadu nerozuměl ani slovo, stálo asi 15 zaměstnanců hotelu, z nichž ani jeden tok urážek a nadávek islámského oddávajícího nezastavil. Několik z nich si dokonce pořídilo památeční fotografie.

Na konci obřadu dokonce přihlížející a oddávající hrubě okomentovali nevěstina ňadra. Svatebčané byli podle agentur údajně švýcarského původu, dle videa je jejich příjmení Alexander. Policejní vyšetřování bylo zahájeno po uveřejnění videa na YouTube, zaměstnanci hotelu i oddávající byli vyhozeni z práce a byl jim zakázán vstup do celé oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám