Hlavní obsah

Každý desátý teenager z New Yorku randí s osobou stejného pohlaví

New York

Město New York patří k nejotevřenějším a nejliberálnějším prostředím světa. Nový sexuologický průzkum v populaci tamní mládeže odhalil, že každý desátý Newyorčan mladší dvaceti let souloží s osobou stejného pohlaví. Odborníci se tak ptají, zda to odpovídá reálné míře homosexuality, když v tomto městě ji vnímá negativně jen menšina populace.

Foto: Profimedia.cz

V New Yorku je stále více mladých lidí, kteří dávají přednost stejnému pohlaví. Ilustrační foto

Článek

Ovšem teenageři také rádi experimentují a jejich chování nemusí orientaci kopírovat. Podobný průzkum byl proveden také v roce 2002 v Massachusetts a Vermontu, kde se k homosexualitě rovněž stavějí velmi otevřeně a bez předsudků. Tehdy mezi teenagery odhalili pět až šest procent homosexuálů.

Průzkum u 17 tisíc Newyorčanů ale odhalil 9,3 procenta homosexuálů. „Zcela jasně vidíme, že je tady vysoká míra vztahů stejného pohlaví mezi mladými, musíme ale podchytit všechna zdravotní rizika, která s tím souvisí,“ tvrdí doktorka Susan Blacková z odboru zdravotnictví při newyorském magistrátu.

Výsledky studie otiskl také odborný časopis Pediatrics. Problém u teenagerů je, že často podnikají rizikové sexuální chování a nechrání se kondomem. Navíc bisexuální chlapci, kteří souloží s chlapci i dívkami, ho používají nejméně často.

Reklama

Výběr článků

Načítám