Hlavní obsah

Nechutný rekord: Muž sbíral 26 let žmolky z pupíku

Perth

Pokud je člověk vynalézavý, nemusí se ani příliš snažit a zápis do Guinnessovy knihy rekordů může být jeho. Pětačtyřicetiletému knihovníkovi Grahamu Barkerovi například stačilo 26 let střádat žmolky ze svého pupíku do sklenic. Rekordu se dočkal poté, co nasbíral množství o hmotnosti 22,1 gramů.

Foto: Profimedia.cz

Do Guinnessovy knihy rekordů se lze dostat i za vytrvalé sbírání kuliček z pupíku. Ilustrační foto.

Článek

Barker stačil za dlouhá léta svého netradičního koníčku vypozorovat, že nejvíce vláken pouští termoprádlo. Australan z města Perth nakonec tři sklenice žmolků prodal za nezveřejněnou částku muzeu.

„Jednoho večera jsem si všiml prachové kuličky ve svém pupíku, což mě překvapilo. Byl jsem zvědavý, kolik toho může člověk vyprodukovat. Jediná možnost, jak to zjistit, bylo nějaký čas to sbírat,“ uvedl Barker.

Ženy jeho rekord neocení

Na jeho neobvyklou „sběratelskou činnost“ prý pozitivně reaguje mnoho mužů, ale u žen se s pochopením nesetkává. Ty jeho rekord shledávají spíše nechutným.

Podle Australana překvapivě on sám nebyl jediný, kdo se o podobný kousek pokoušel, ale narozdíl od ostatních vydržel zdaleka nejdéle. „Jeden muž byl velice vytrvalý, ale oženil se a jeho žena mu přikázala, že s tím musí přestat,“ dodal Barker.

Reklama

Výběr článků

Načítám