Hlavní obsah

Výherce stovek miliónů se z nudy upil k smrti, všechno ale utratit nestihl

Novinky, Jakub Kynčl
Bridgnorth

Nečekané zbohatnutí zcela zamotalo hlavu 58letému Britovi Keithu Goughovi, který vyhrál v roce 2005 v loterii se svou ženou v přepočtu zhruba čtvrt miliardy korun. Po pěti letech zemřel a dlouhé měsíce se mělo za to, že utratil celou sumu. Nyní se však zjistilo, že zbylo aspoň 20 miliónů korun. To však už bolest jeho bližních nezmírní.

Foto: Profimedia.cz

Nekonečné utrácení a drahý alkohol, tak si Brit zničil život a přivolal na sebe smrt. Ilustrační foto

Článek

Otec dvou dětí Keith Gough z Bridgnorthe v hrabství Shropshire měl podle prvních informací umřít zcela bez peněz, div že ne v dluzích. Výhru totiž neunesl, opustil svou práci a začal ve velkém utrácet. I to ho však časem přestalo bavit, a tak začal v roce 2007 hodně pít. Závislost na alkoholu záhy způsobila rozpad manželství, které trvalo 27 let.

Pár krátce po výhře začal utrácet peníze za luxusní vozy BMW, závodní koně a třeba i VIP lóži na stadiónu jejich oblíbeného celku Aston Villa. Po rozvodu se pak muž přestěhoval do domu v hrabství Cheshire, kde si najal šoféra a zahradníka.

Obrovské sumy však muž ještě prohrál v hazardu a asi o 18 miliónů přišel naivní důvěrou k podvodníkovi, který jeho peníze utopil v podivných obchodních investicích. Za své činy byl muž sice v loňském roce odsouzen k necelým čtyřem letům vězení, ale Gougha zkušenost zlomila a přestal všem věřit.

Zbylo 20 miliónů

Na konci minulého týdne bylo potvrzeno, že po sobě muž nechal majetek v hodnotě 783 802 liber, tedy více než 20 miliónů korun. To však nic nemění na tom, že výhra zničila muži život. On sám v interview v loňském roce přiznal, že výhra v loterii bylo to nejhorší, co ho vůbec mohlo potkat.

"S odchodem z práce mi z života vymizela rutina a já začal jen utrácet, utrácet a utrácet. Byl jsem z toho tak znuděný, že jsem začal pít. A to jsem do té doby vypil tak maximálně sklenku vína k jídlu. Byl jsem populární, ale přišel jsem svým chováním o všechny přátele. Můžu jen všem doporučit, aby se v loterii nesnažili vyhrát," uvedl loni Gough.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám