Hlavní obsah

Na nejstrašidelnější anglickou vesnici zaútočily milióny záhadných much

– Pluckley

Obecní rada Pluckley, vesnice s největším množstvím "potvrzených" duchů ve Velké Británii, svolala schůzi kvůli nečekané invazi much. V Pluckley v hrabství Kent straší čtrnáct "potvrzených" duchů. A jako by toho nebylo dost, v posledních dnech se tu náhle vyrojily nevídané záplavy much.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z malebných domků v anglické vesnici Pluckley.

Článek

Místní rada se má ještě tento týden sejít a rozhodnout, co s tím. Mouchy hromadně vlétávají do domů i do aut, která vesnicí projíždějí.

Mluvčí obecní rady potvrdil reportérům listu Telegraph, že zdroj zamoření je neznámý: "Místní lidé si stěžují a my jsme se snažili přijít problému na kloub. Zatím se nám ale nepodařilo zjistit, odkud a proč k nám mouchy přilétají. Už nám došly všechny repelenty. Muší útok začal minulý týden a pořád se to zhoršuje. Mluví o tom celá vesnice. Nikdo neví, odkud přilétají. Jsou jich doslova milióny a zdá se, že všechny směřují přímo do Pluckley," zoufá si místní pošťák Sam Archem.

Na mucholapkách je přes 40 much za hodinu

Jedna z tisícovky místních obyvatel Janet Westropová tvrdí, že jen ve vlastním domě teď odchytává přes tři sta much denně: "Jsou všude v domě. Dvě balení spreje proti hmyzu jsem vypotřebovala za necelý týden. Teď jsem přešla na mucholapky a sedá mi na ně přes 40 much za hodinu."

A Emma Douglasová, která vypomáhá v místním obchodě, dodává: "Skoro všichni z vesnice už tu byli a ptali se, co bychom jim proti mouchám poradili. Obvykle tu v této roční době bývá jen pár mušek, ale teď jsou prostě všude. Je to hodně divné."

Kromě much vesnici sužují i duchové

Mezi méně nepříjemné "obyvatele vesnice" patří loupežník kopím přibitý ke stromu, duch cikánky, která uhořela ve spánku, či přízrak oběšeného učitele. V Pluckley se občas objevuje přízračný kočár s koňmi, duch mnicha z místního opatství nebo bílá paní z Deringu, která je prý pohřbena v sedmi rakvích a dubovém sarkofágu, ale i přesto vstává z hrobu. Zjevuje se zde také její příbuzná rudá paní, která straší u místního kostela, a paní z Růžového dvora, která se prý z nešťastné lásky otrávila a nemůže nalézt klid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám