Hlavní obsah

Žena byla lékaři prohlášena za mrtvou, po 14 hodinách se probudila

– Bordeaux
Novinky, Dagmar Plecháčová

Šedesátiletá Lydia Paillardová zažila klinickou smrt, kterou popisuje jako „krásný spánek“. Žena se probudila po 14 hodinách od chvíle, kdy o ní lékaři prohlásili, že je klinicky mrtvá, ale ona prý byla ohromená, jak příjemný to byl zážitek.

Foto: Profimedia.cz

Žena prožila klinickou smrt, po 14 hodinách se probudila.

Článek

Paillardová odjela na kliniku do francouzského Bordeaux na chemoterapie. Poté, co jí byly podány léky a byla aplikována injekce, žena omdlela a upadla do klinické smrti.

„Byli jsme u její postele do pozdních hodin, když najednou otevřela oči a řekla, že se cítí mnohem lépe a že se nádherně vyspala,“ sdělil lékař z nemocnice.

„Doktor mi řekl, že se mám rozhodnout, jestli se mají přístroje, na kterých byla připojená, vypnout. Byla to hrozná otázka. Naše rodina je samozřejmě šťastná, že je naživu, ale chceme získat vysvětlení, jak se to vůbec mohlo stát,“ zlobil se Lydiin syn Serge Paillard.

„Všechno, co si pamatuji je to, že mi nebylo dobře, když jsem dostala injekci jako prevenci proti zvracení. Cítila jsem se po ní mnohem více unavená než normálně,“ řekla Paillardová.

Doktor Yves Noel uvedl, že pacientka mohla utrpět epileptický záchvat a upadla do bezvědomí, což se jevilo jako náhlá smrt. „Naši nejzkušenější lékaři provedli všechna potřebná vyšetření, a přesto ji prohlásili za klinicky mrtvou. Je to extrémně vzácný případ,“ dodal Noel.

Reklama

Výběr článků

Načítám