Hlavní obsah

Do bulharské Sofie se sjely blondýny na světový kongres

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sofie

Hlavní město Bulharska Sofie je od čtvrtka až do neděle metropolí blondýnek, odstartoval zde totiž s mottem Inteligence zachrání svět první světový kongres blondýn. Vyvrcholení akce je naplánováno na sobotu, kdy městem projde růžový průvod majitelek blonďatých hřív, informoval server BalkanInsight.com.

Foto: Profimedia.cz

Jednou ze zásad blondýnek je milovat růžovou barvu. Ilustrační foto

Článek

Recesistickou událost zorganizovala Mezinárodní asociace blondýnek (IAB). "Být blondýnou není jen o barvě vlasů, je to životní postoj," řekla Olga Uskovová z IAB. "Když jste zmatená, která je levá a pravá, když neustále zapomínáte klíče, když nemůžete během nakupování v obchodním centru najít parkovací lístek, tak jste blondýna," vysvětlila.

Uskovová proto odmítá diskriminaci na základě pohlaví nebo barvy vlasů. "Zveme blondýnky a každého, kdo má rád blond, aby se k nám připojil. Bude to událost a oslava, na kterou se nezapomene," prohlásila Uskovová.

Konat se bude i soutěž krásy

V plánu je charitativní večeře, focení nebo návštěva sofijské zoologické zahrady. Chybět nebude ani soutěž krásy, při které blondýnky ze svého středu vyberou tu "nejchytřejší a nejkrásnější" a ověnčí ji titulem Miss blondýna.

"Jsem krásná, mám dlouhé nohy a jsem blondýna," zdůvodnila pětadvacetiletá Valentina Dumanovová své důvody, proč se do klání přihlásila. Dumanovová v současné době dokončuje vysokoškolské studium ekonomie. Kongresu se má podle Uskovové zúčastnit asi 150 blondýnek, jsou ohlášeny delegace z Itálie, Belgie či Německa.

Přísaha o milování růžové barvy

Probírat se budou témata jako obchodní úspěchy blondýnek, blondýnky v politice, boj se závislostmi nebo nakupování. Zřejmě dojde i na oblíbené vtipy o schopnostech blondýn, které Uskovová sbírá.

Asociace blondýn do svých řad přijímá muže, a dokonce i brunety, nezapomíná ani na zvířata. Členy IAB jsou například žirafa, medvěd, osel, velbloud nebo tarantule. Každý zájemce o členství musí složit přísahu, že bude milovat všechny růžové věci a že nikdy neodmítne muže, na jehož vizitce bude jako pracovní pozice uvedeno ředitel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám