Hlavní obsah

Zpěvačka vystupovala v kanálu, málem ji i s publikem spláchla voda

Novinky, Jakub Kynčl
Brighton

Je mnoho neotřelých míst, kde se může konat alternativní koncert. Pravdou zůstává, že stoka patří k těm nejpodivnějším lokalitám. Její výběr se málem nevyplatil norské folkové zpěvačce Unni Lovlidové, která musela i s publikem velmi rychle utíkat na povrch, když venku začalo silně pršet a hladina stoky začala růst o centimetry za minutu.

Článek

Norská folková zpěvačka byla přinucena během svého koncertu ve stoce k evakuaci společně se všemi návštěvníky koncertu. Viktoriánská stoka asi šest metrů pod povrchem v britském Brightonu se totiž ukázala jako trochu nebezpečné místo. Komorní koncert, kterého se zúčastnilo 25 lidí, byl vyprodán hned dvakrát. Ten druhý však nemohl být dokončen kvůli nebezpečnému prostředí.

Každý z posluchačů zaplatil v přepočtu něco málo přes 400 korun, navlékl si holinky, gumové rukavice a sestoupil po žebříku do kanálu. Norská zpěvačka pak pod povrchem pěla tradiční písně ze západního pobřeží její domoviny. Její kanálová vystoupení měla být součástí festivalu World Sacred Music.

Vystupovala i v mauzoleu

Účinkující i hosté však museli kanál v rychlosti opustit, stoka se totiž začala extrémně rychle plnit vodou z venkovních dešťů.

"Vše začalo proudit do kanálu, museli jsme jej rychle opustit, abychom se vyhnuli tomu, že by to někoho z nás spláchlo. Vystoupení bylo opravdu úžasné, Unni má nádherně tajemný hlas, který se rozléhal v tunelech všude okolo nás. Trochu po tom běhal mráz na zádech, ale bylo to krásné. Chodili jsme tunely a na každou další skladbu se zastavovali. Trochu to tam zapáchalo, ale Unni není dámička a zdálo se, že si to užívá. V Norsku zpívala už i v mauzoleu, tak je asi zvyklá," uvedl jeden z hostů druhého koncertu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám